6x Wat Niemand Vertelt over Bloggen

2
467

Zou je een full-time inkomen willen verdienen met bloggen? Natuurlijk! Als blogger hoef je niet voor een baas te werken, heb je meer vrijheid en bepaal je zelf je dagindeling.

Klinkt als de ideale droombaan, toch!?

Waar niet iedereen bij stil staat zijn de mindere kanten van bloggen. Die worden nooit benoemd! Want ook het leven van een blogger is soms lastig.

In dit artikel lees je wat niemand je vertelt over bloggen.

1. Er is altijd werk te doen

Vaak hoor je alleen over geweldige resultaten. Niet wat ervoor nodig is en hoeveel tijd het heeft gekost om dit te bereiken. Om een full-time inkomen te verdienen met bloggen moet veel werk worden verzet. Ben je bereid om dit te doen? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos en bepaal je zelf je inkomen.

Als blogger moet je continu bezig zijn met groei. Doe alles om meer blogbezoekers te krijgen. Want meer verkeer op je blog, betekent vrijwel altijd meer inkomsten. Maar dit bereiken gaat niet vanzelf. Het kost tijd, veel tijd.

Een blog is nooit af en kan altijd beter!

Stel, je bent een blog begonnen. Aan het eind van de dag open je de mailbox en zie je dat er een aantal ‘affiliate’ verkopen zijn binnengekomen. Geweldig! Je hebt vandaag veel meer verdiend dan wat je in dezelfde tijd bij je werkgever zou krijgen. Mooi, dan kun je het nu wat rustiger aan doen, toch!? Nee, zeker niet!

Goede resultaten zorgen ervoor dat veel mensen makkelijker worden. Maar je kunt er niet vanuit gaan dat je morgen weer een dag hebt met zoveel verkopen.

Wat je moet doen?

Zorg dat je nieuwe zaadjes plant. Schrijf nieuwe artikelen of promoot je bestaande content. Alleen op die manier is het mogelijk om door te groeien en nieuwe bezoekers te krijgen.

Lees ook:

 

2. Het is hetzelfde als een bedrijf runnen

Ga je serieus bloggen? Dan is het exact hetzelfde als het runnen van een bedrijf. Je bent in je eentje verantwoordelijk voor alle beslissingen. Dit geeft je veel vrijheid, maar ook onzekerheid.

Je zult alles zelf moeten doen. Van marketing, het schrijven van artikelen tot het aanpassen van je blogdesign. Dus moet je Multitasken. En weet je… Soms horen daar ook werkzaamheden bij die je minder leuk vindt.

3. Soms zal het moeilijk zijn

Als blogger zul je met tegenslagen om moeten gaan. Het is niet altijd makkelijk en er is een behoorlijke portie vastberadenheid en doorzettingsvermogen voor nodig om te slagen.

Ondanks dat ben ik ervan overtuigd dat iedereen een goede blogger kan worden. Als je maar bereid bent om te leren.

Zelf heb ik vaak te maken gehad met dingen die mislukten. Het hoort erbij! Soms wordt een artikel niet of weinig gelezen en social media berichten niet gezien. Terwijl andere artikelen wel goed worden gelezen.

Ik probeer constant te testen wat het beste werkt voor mijn lezers. Ik wijzig tekten in artikelen, pas titels aan en analyseer o.a. hoe ik social media berichten kan verbeteren. Niet altijd heeft dit het gewenste resultaat. Maar onthoud dat je ook van gemaakte fouten veel kunt leren! Noteer wat goed werkt en pas dit vaker toe.

4. Er is veel afleiding

Heb je ooit geprobeerd met de televisie aan een goed artikel te schrijven? Dan weet je dat dit vrijwel onmogelijk is. Het lukt mij in ieder geval niet. Het is één van de redenen waarom bloggers niet verder komen, er is teveel afleiding.

Om een goed artikel te schrijven, of aan je blog te werken, heb je rust nodig. Je moet je kunnen concentreren en niet afgeleid worden door een mobieltje, familieleden of een televisie. Ook raad ik aan om niet teveel andere blogpost te lezen.

Waarom?

Voor je gaat schrijven, moet je onderzoek doen. Zoeken naar informatie of kijken wat een concurrent heeft geschreven, is tot op zeker hoogte goed. Maar als je niet oplet, ben je zo een paar uur verder. Tijd die je ook in de ontwikkeling van je eigen blog had kunnen steken.

Vertrouw vooral op je eigen kennis. Ik vind het zelf belangrijk om een bepaalde tijd vast te stellen waarin ik mag rondkijken op andere websites. Daarna moet ik verplicht aan mijn eigen blog werken. Als ik dat niet zou doen, dan zou ik heel snel mijn tijd verdoen op Nu.nl of met Youtube.

5. Groeien is lastig

Een blog laten groeien kan lastig zijn. In sommige gevallen is dat niet zo, omdat een bericht op social media bijvoorbeeld viral is gegaan. Maar in de meeste gevallen moet je er hard voor werken.

Ook kan het zijn dat je veel blogbezoekers hebt, maar dat ze zich niet inschrijven voor je nieuwsbrief of volgen op social media. Er is altijd wel iets wat beter kan. Ga experimenteren en ontdek wat werkt.

6. Het kost tijd

Ik heb het al een aantal keren eerder genoemd, bloggen kost tijd. Er bestaat geen geheime formule om met bloggen in een maand tijd rijk te worden. Die is er niet!

Je moet content ontwikkelen. Wil je twee keer per week een blogartikel plaatsen, bedenk dan wat daar allemaal bij komt kijken. Je moet onderzoek doen, schrijven en eventueel foto’s maken. Daarna moet het artikel ook nog gepromoot worden.

Bedenk dat al het harde werk, de moeilijkheden en de vele momenten van frustratie het waard zijn. Met een blog maak je iets dat van jezelf is, waar je trots op kan zijn. Het is voor mij niet alleen iets wat zorgt voor inkomsten. Door het maken van blogs heb ik ontzettend veel geleerd en mezelf ontwikkeld.

Van het schrijven, grafisch design tot en met online marketing, het zijn allemaal onderdelen waarin je jezelf persoonlijk ontwikkelt. Die kennis zou ik niet meer willen missen en is onbetaalbaar. Wat in het begin vele uren in beslag nam (bijv. het schrijven van een eenvoudig artikel), doe ik nu vele malen sneller.

Mist er iets?

Ontbreekt er iets aan deze lijst. Wat vertelt niemand voor je begint met bloggen? Laat het dan weten in een reactie!

2 REACTIES

  1. Goed geschreven en duidelijk verwoord!

    De hoeveelheid tijd die het kost om een autoritair blog te bouwen is inderdaad vaak onderschat. Doorzetten is een belangrijke factor in de wereld van bloggen, zomaar kom je er niet meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie...
Vul hier je naam in