7 Blog Fouten die Veel Bloggers Maken

0
676
Blog fouten die je niet moet maken

Gefeliciteerd, je bent begonnen met bloggen! Voor je jezelf verder gaat verdiepen in het bloggen, heb ik het liever eerst over de meest gemaakte blog fouten.

Als je start met bloggen zal niet alles vanzelf gaan. Je doet dingen waar je spijt van krijgt en die je achteraf zeker anders zou doen.

Dat is niet erg, want iedere beginnende blogger krijgt hiermee te maken. Gelukkig zijn veel fouten gemakkelijk te voorkomen, tenminste als je weet waar je op moet letten.

Heb je nog geen blog? Lees dan ook het artikel Een Blog Maken in 2018 – De Complete Beginners Handleiding.

Onderwerpen die lezers niet interesseren

Je kunt heel veel artikelen schrijven, maar toch GEEN bezoekers op je website krijgen.

Een mogelijke oorzaak is, dat je alleen schrijft wat jezelf interesseert. Verwachten potentiële websitebezoekers iets anders?

Dan heb je een probleem!

Vraag jezelf af waar je doelgroep in geïnteresseerd is. Waarmee kun je ze helpen, of wat willen ze weten. Zodra je dit weet, kun je artikelen schrijven die hierop aansluiten.

Er zijn verschillende manieren om onderzoek te doen. Ik gebruik vaak forums. Op forums worden de meest voorkomende vragen over vrijwel ieder onderwerp gesteld.

Ontdek wat de doelgroep wil weten en welke vragen ze hebben. Schrijf daarna artikelen waarin je deze vragen beantwoordt.

Alleen schrijven over eigen producten

Het doel van je blog is misschien om geld te verdienen. Dat is prima! Maar vergeet niet om artikelen te schrijven met gratis informatie.

Laat zien dat je kennis hebt over het onderwerp. Schrijf je alleen over jezelf, of over je product, dan verlies je het vertrouwen van de lezer.

Als je informatieve artikelen schrijft, word je eerder gezien als expert. Personen zullen naar je blog terugkomen.

En belangrijker… ze zullen eerder geneigd zijn iets te kopen.

Perfectionisme

Perfectionisme

De perfecte blogpost bestaat niet! Ja echt, een artikel kan altijd beter!

Er zijn altijd onderdelen in een artikel die je kunt verbeteren. Ben je perfectionistisch, dan is dit een goede eigenschap. Maar sla hierin niet door.

Weet wanneer een blog artikel goed genoeg is om te publiceren. Verwijder voor je dit doet zoveel mogelijk fouten.

Staat het artikel online en ontdek je toch nog een grammaticale fout, dan vergaat de wereld niet! Foutjes in de tekst zijn achteraf eenvoudig te verhelpen.

Eén van de tips die ik je graag meegeef. Blijf artikelen telkens opnieuw verbeteren en updaten. Vraag je af waar de lezer behoefte aan heeft en probeer daaraan te voldoen.

Plagiaat

Doe het niet! Kopieer niet teksten van andere websites. Je hebt een eigen blog, dus schrijf ook je eigen teksten.

Het is niet erg om inspiratie te halen uit blogs die je aanspreken. Want dit is de manier hoe jij waarschijnlijk ook wilt communiceren met je doelgroep. Maar kopieer nooit zomaar een tekst of een gedeelte ervan. Dit is niet toegestaan!

Kopieer je tekst dan is de echte schrijver hier niet blij mee. Maar denk niet dat je hier zomaar mee wegkomt.

Google is namelijk gecharmeerd van originele en nieuwe content. Plagiaat is iets wat Google absoluut niet waardeerd, het wordt keihard aangepakt.

Hoe Google jou kan straffen?

Als je niet eigen teksten schrijft en simpelweg artikelen kopieert, zal Google je pagina lager waarderen. Mogelijk is de pagina zelfs niet zichtbaar in de zoekresultaten van Google.

Voor ik een artikel publiceer, controleer ik het vaak op plagiaat. Ook al zou ik dit nooit bewust doen, er kunnen nog altijd zinnen in staan die overeenkomen met andere websites.

Je kunt plagiaat controleren met de gratis tool Plagiarism checker.

Deze tool van de website smallseotools.com is makkelijk te gebruiken. Kopieer de artikel tekst en plak deze naar de Plagiarism checker en druk op de knop “Check Plagiarim”.

Vervolgens zal de tool websites scannen en zoeken naar zinnen die overeenkomen. Heb je 100% originele content, dan zit je goed.

Heb je een lagere score? Dit kan bijvoorbeeld komen omdat je en andere website hebt geciteerd. Dit is geen probleem, zolang je de bronnen maar goed vermeld.

Blog regelmatig

Blog planning

Meer blogartikelen betekent meer bezoekers. Je wilt zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Want met meer bezoekers, verkoop je meer producten en zijn je advertentie inkomsten hoger.

Hiermee zeg ik niet dat je artikelen van slechte kwaliteit moet posten. Doe dat niet!

Naast dat het verstandig is om veel artikelen te schrijven, is het ook aan te raden om regelmatig te bloggen. Volgers van je blog verwachten regelmatig een nieuwe post.

Als je de ene week zeven artikelen publiceert, maar de week erna slechts twee, zal dit je blogvolgers verwarren.

Regelmatig bloggen, hoe doe je dit?

Mijn advies is om een strakke planning te maken. Doe onderzoek naar blog onderwerpen en bereid de artikelen goed voor.

Maak een lijst met blog onderwerpen waar je over gaat schrijven. Bedenk bij ieder onderwerp ook 4 – 6 sub onderwerpen. Dit zijn de tussenkoppen (headers) van je artikel.

Geef in de planning precies aan wanneer je over het onderwerp gaat schrijven.

Door een goede voorbereiding voorkom je een writers block, iets wat veel beginnende bloggers kennen.

En…

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je zult op deze manier veel productiever zijn en je beschikbare tijd optimaal benutten.

Het niet promoten van blogartikelen

Blog promoten

Je blog artikel is klaar en gepubliceerd, tijd om te relaxen!

Dat zou fijn zijn… toch!?

Helaas vergeten veel bloggers nieuwe artikelen te promoten. Zonde, want het promoten levert veel nieuwe website bezoeken op.

Zorg daarom dat je de doelgroep probeert te bereiken. Dit kan via bijvoorbeeld Facebook groepen, Pinterest, Twitter of een nieuwbrief, het is allemaal mogelijk.

Vergeet niet je artikel te promoten. Besteed evenveel tijd aan het promoten van je artikel, als het schrijven ervan.

Want als niemand weet dat er een geweldig nieuw artikel op je blog staat, zal ook niemand het lezen!

Je schrijfstijl is te stijf

Helaas kom ik ze nog veel te vaak tegen, een te stijve schrijfstijl. Blogs die schrijven in de dezelfde stijl als een zakelijke brief.

Waarom je dit niet moet doen?

Mensen zitten niet te wachten op moeilijke teksten en vakjargon. Dus doe dat gewoon niet! Verwijder moeilijke woorden en schrijf een artikel die makkelijk leest en toch alle informatie biedt.

Verander je schrijfstijl. Probeer je teksten luchtig te houden, want mensen vinden juist die manier van schrijven fijn om te lezen.

Een eenvoudige tip. Schrijf zoals je met anderen praat. Dat is een stuk persoonlijker en je krijgt eerder een band met je doelgroep. Je bent namelijk geen robot!

Conclusie

Blog fouten worden zelfs gemaakt door de beste bloggers. Maar ken je de veelgemaakte fouten, dan zijn ze eenvoudig te voorkomen.

Met dit overzicht hoop ik jou te behoeden voor deze veelgemaakte fouten. Heb je een aanvulling op deze lijst, laat het me dan weten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie...
Vul hier je naam in