Wil je een blog maken en hier geld mee verdienen? Maar vind je het moeilijk om op de juiste manier te starten? Begrijpelijk!

Online is veel informatie te vinden, wat het niet makkelijker maakt. Daarom is deze stap-voor-stap handleiding gemaakt.

Start met de handleiding eenvoudig, snel en goedkoop een eigen blog, zonder technische problemen.

Denk je dat het zelf maken van een blog te moeilijk is? Kennis van HTML/CSS, of technische kennis is niet nodig! Blogcreatie helpt om op de juiste manier te starten, ook als je hier geen ervaring mee hebt, of een beginner bent.

Klaar om te beginnen?

Volg de onderstaande stappen om direct te beginnen. Een stap overslaan? Klik dan op het onderwerp waar je wilt starten.

Stappen om een blog te maken:

 

Geen zin of tijd om het zelf te doen? Blogcreatie helpt gratis!

Met de Blogcreatie Service installeren wij gratis je blog. Wij zorgen voor het opzetten van een WordPress blog, de hosting, een email adres, plugins en het instellen van een theme. Vermijd technische problemen en start direct met het schrijven van artikelen.

Meer weten? Lees hier alles over de Blogcreatie Service en volg de stappen op de pagina.

Liever zelf het blog maken? Geen probleem! Ga hieronder verder met de volledige handleiding om dit te doen.

 

Een blog maken - voorbeelden
Enkele blog voorbeelden – Bepaal zelf het design een maak een blog die volledig aansluit bij al jou wensen.

Een onderwerp kiezen

Het blog avontuur begint met het kiezen van een onderwerp. Dit is voor veel personen moeilijk. Het is één van de belangrijkste redenen waarom ze niet te beginnen met bloggen.

Waarom moet je een blog onderwerp kiezen?

Door over een vast onderwerp te schrijven krijg je eerder een groep vaste lezers, waardoor een blog groeit. Mensen herinneren een website sneller als deze over een specifiek onderwerp schrijft. Want er staat informatie op waar ze écht interesse in hebben.

Personen zijn minder snel geneigd om een blog te volgen als deze over meerdere onderwerpen gaat. Hoe dit komt? Er is te weinig focus! Daarom raad ik aan om over niet teveel onderwerpen te schrijven. Wanneer je één onderwerp behandelt wordt je eerder als expert gezien, wat zorgt voor meer terugkerende website bezoekers.

Mensen willen alleen informatie ontvangen over onderwerpen waarin ze écht geïnteresseerd zijn.

Stel ik volg via Facebook een foodblog omdat ik geïnteresseerd ben in koken. Dan wil ik niet van datzelfde blog een bericht ontvangen met als titel “Winterbanden van je Auto Vervangen – 10 Handige Tips”.

Dit voorbeeld is misschien overdreven, maar je begrijpt vast m’n punt. De kans dat iemand interesse heeft in koken en tegelijk ook informatie wil over het verwisselen van een autoband is klein.

Hoe kies je het juiste onderwerp voor je blog? Stel de volgende vragen:

 • Wat is je passie?
 • Valt met dit onderwerp geld te verdienen?

Wat is je passie?

Heb je een hekel aan koken, dan is starten met een food blog niet een goed idee. Ook als je koken leuk vindt, is het de vraag of het een geschikt blogonderwerp is. Vergeet niet dat je veel over dit onderwerp gaat schrijven.

Schrijf niet over vijf onderwerpen op je blog. Beperk het tot liefst één en maximaal twee onderwerpen. Bedrijven adverteren vaker op blogs die het over één specifiek onderwerp hebben.

Neem een onderwerp waar je vertrouwd mee bent. Dit maakt erover schrijven vele malen makkelijker.

Kies iets waar je niet over uitgepraat raakt, bijvoorbeeld je favoriete hobby of iets wat je echt interesseert. Je wilt alles weten over dit onderwerp, bezoekt websites, bekijkt video’s en/of leest boeken en tijdschriften die gaan over dit onderwerp.

Veel mensen denken dat een blog beginnen alleen kan wanneer je een expert op dat gebied bent. Dat is onzin!

Om blog content te maken is veel onderzoek nodig. Je moet je verdiepen in het onderwerp en gebruik maken van informatie die aanwezig is.

Tip! Schrijf alle onderwerpen op die je hebt bedacht. Controleer in de volgende stap of deze geschikt zijn voor je blog.

Kun je er geld mee verdienen?

Vraag jezelf af waarom je wilt bloggen. Vrijwel altijd is het om de volgende reden(en):

 1. Je gaat bloggen om andere mensen te helpen.
 2. Je gaat bloggen om geld te verdienen.

Mogelijk wil je een blog beginnen om informatie over een bepaald onderwerp te delen. Of omdat je schrijven gewoon erg leuk vindt.

Dit is niet de enige reden om te gaan bloggen. Veel personen willen met bloggen geld verdienen!

Is geld verdienen ook jou motivatie om te beginnen met bloggen?  Of is full-time blogger worden jou einddoel? Een eigen blog biedt de mogelijkheid om dat te doen! Het opzetten van een online business kost tijd en energie. Het is normaal om hier iets voor terug te krijgen. Met de bloginkomsten betaal je kosten voor webhosting en het geeft ruimte om te investeren en verbeteren van je blog.

Belangrijk is dat het verdienen van geld nooit de enige reden mag zijn om een blog te starten. Het willen helpen van anderen is minstens zo belangrijk!

Hoe je dit doet?

Deel content waar je doelgroep behoefte aan heeft. Wat ik wil aangeven is dat beide onderdelen essentieel zijn om van je blog een succes te maken.

Is geld verdienen mogelijk?

Methode 1:
De makkelijkste manier om dit te controleren, is door websites van concurrenten te bekijken. Check de grootste bloggers of websites die schrijven over het onderwerp.

Waarmee verdienen deze bloggers of bedrijven? Is dat door advertenties te plaatsen, gesponsorde artikelen of misschien wel door eBooks te verkopen.

Methode 2:
Type in Google eens één van de onderwerpen in die je hebt bedacht. In het onderstaande voorbeeld heb ik de zoekterm “sportvoeding” ingetypt.

Wanneer er veel advertenties in beeld verschijnen, weet je zeker dat er geld mee te verdienen valt.

Geld verdienen met je blog

Alles wat binnen het rode vierkant valt zijn advertenties. Je ziet dat dit een onderwerp is waar veel op geadverteerd wordt.

Stel je hebt een onderwerp en er komt geen enkele advertentie naar voren. Dit betekent niet dat het direct een verkeerd onderwerp is.

Wil je bijvoorbeeld een blog over “vissen” maken, dan zul je zien dat op dat specifieke woord niet wordt geadverteerd. Zoek je op gerelateerde woorden, zoals: vishengels, vislijnen, visnetten en vis tenten, dan zijn er veel advertenties.

Kies een blog platform en software

Voordat je een website kunt maken, moet je eerst een blog platform kiezen. Dit is de software en het systeem waar het blog mee werkt.

Alle serieuze bloggers raden aan om voor een self-hosted blog te kiezen. Ik sluit me hier volledig bij aan. Waarom? Dat leg ik uit door de verschillende mogelijkheden met je door te nemen.

Bij het starten van een blog kun je kiezen tussen gratis en self-hosted (aanbevolen) platforms.

Gratis platforms

Wat is het? Websites als Blogger.com, WordPress.com en Tumblr.com bieden de mogelijkheid om gratis en snel een blog te beginnen.

Het probleem is dat je website bestanden zijn opgeslagen op de server/hosting van het gratis platform. Op den duur heb je extra kosten voor een ander domeinnaam, extra websiteruimte of het overzetten van je website naar een self-hosted blog – wat dat is vertel ik zo.

Toch is een gratis platform verleidelijk voor veel nieuwe bloggers. Het heeft één groot voordeel, het is gratis!

Ook al lijkt een blog beginnen op één van deze platforms ideaal voor jou al startende blogger, een serieuze blogger zal hier nooit gebruik van maken.

Een gratis blog heeft veel beperkingen en nadelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een blog op een gratis platform?

Voordelen gratis blog

 1. Je kunt opstartkosten een website beginnen
 2. Eenvoudig in te stellen. Zelf als het je eerste website is.

Nadelen gratis blog

 1. Alleen als je betaalt heb je een domeinnaam als www.mijnwebsite.nl, anders is het met een toevoeging van het platform, bijvoorbeeld: www.mijnwebsite.blogger.com of www.mijnwebbsite.tumblr.com. De gratis variant oogt erg amateuristisch.
 2. Gratis blogs zien er niet professioneel uit.
 3. Je hebt een beperkte websiteruimte voor je artikelen en bestanden.
 4. Gratis platforms beperken de advertentie opties. Hierdoor is het veel moeilijker om geld te verdienen.
 5. Geen totale controle over je blog. Je hebt een beperkte keuze in website designs. Ook is het niet mogelijk om (gratis) plugins te downloaden, die nodig zijn om je blog te laten groeien.
 6. Je blog kan worden verwijderd. Schend je één van de regels van het platform, dan kan je blog zonder pardon worden verwijderd. Je zult niet de eerste zijn die dit overkomt. Dit is niet het geval als je een website in eigen beheer hebt (self-hosted blog).

Conclusie
Een gratis blog is geschikt voor personen die kennis willen maken met het bloggen en hier niet al te serieus in zijn.
Helaas mis je het volledige beheer en de mogelijkheid om er geld mee te verdienen. Er zijn beperkingen wat betreft de keuze voor een design en krijgt een domeinnaam die er niet professioneel uitziet. Door o.a. deze nadelen raden we het gebruik van gratis platforms sterk af.

Self-hosted platforms

Wat is het? Bij een self-hosted platform heb je het blog en alle website bestanden in eigen beheer. Je betaalt een hostingwebsite als Siteground (door ons aanbevolen) voor de ruimte om je website onder te brengen.

Het blog dat je maakt, is bij een self-hosted platform jou eigendom, dit in tegenstelling tot een gratis platform.

Voordelen self-hosted blog

 • Volledige controle over je blog. De toegang tot alle bestanden zorgt ervoor, dat je zelf alles kunt aanpassen.
 • Geen beperkingen om geld te verdienen / adverteren.
 • Bepaal zelf het design van je blog, met één van de vele themes.
 • Eenvoudig uit te breiden met extra functies.

Nadelen self-hosted blog

 • Vraagt een kleine investering om te starten, vanaf €3,95 per maand.

Conclusie
Iedere serieuze blogger moet een self-hosted blog te starten. Met een self-hosted blog heb je volledige vrijheid, kun je eenvoudig de website uitbreiden of een ander design geven. Bovendien is het vele malen makkelijker om geld te verdienen met je blog dan bij een gratis platform.

Software

Er zijn honderden verschillende software mogelijkheden om je blog mee op te zetten. Hier een aantal voorbeelden: Joomla, WordPress, Drupal, Blogger etc. etc.

Welke software het meest wordt gebruikt? Hieronder zie je een onderverdeling:

Populaire blog software

Wil je een blog beginnen op een self-hosted omgeving? Dan is er één partij geschikt, dat is WordPress. Deze software is gratis, gebruiksvriendelijk en eenvoudig uit te breiden.

WordPress heeft wereldwijd ruim 72 miljoen gebruikers en is daarmee verreweg de populairste software voor bloggers.

Waarom WordPress?

 • Het is gebruiksvriendelijk
 • Het is zoekmachinevriendelijk
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Snelle installatie
 • Een actieve community waardoor de software continue wordt verbeterd
 • Het is gratis!

Domeinnaam bedenken

Een domeinnaam is wat mensen intypen om je website te bezoeken. Het is je eigen bezoekadres op het internet. Denk bijvoorbeeld aan Google.nl of mijn blog Blogcreatie.nl

Domeinnaam blogcreatie.nl

Denk voor je start met een blog goed na over je domeinnaam. Dit is waar een goede domeinnaam aan moet voldoen:

 • Eenvoudig om te onthouden
  Denk aan je lezers. Een domeinnaam die je makkelijk kunt onthouden zorgt eerder voor terugkerende bezoekers naar je website.
 • Uniek en beschrijvend
  Zorg voor een unieke domeinnaam die tegelijk beschrijvend is voor wat er op je website staat.
 • Vertrouwen
  Kies bij voorkeur een domeinnaam met een .nl extensie. Dit is in Nederland de meest voor de hand liggende website extensie. Maak je een Engelstalig blog, neem dan een .com domeinnaam.
 • Korte domeinnaam
  Je onthoudt een korte naam makkelijker dan een lange naam.
 • Gebruik waar mogelijk keywords
  Een keyword / zoekwoord in je domeinnaam kan helpen voor je SEO (zoekmachine optimalisatie). Vind je een goede domeinnaam met daarin je keyword, geef deze dan de voorkeur boven een domeinnaam zonder keyword. Wanneer andere websites naar jou linken doen ze dat vaak met de tekst van je domeinnaam. Als in de anchortekst het zoekwoord staat waarop jij gevonden wilt worden, helpt dit iets bij de zoekmachine ranking.

Creëer een merk

Stel, we maken een blog met artikelen over fitness. Hier zie je een aantal voorbeelden van domeinnamen:

Ook wel branding genoemd. De domeinnaam maakt een belangrijk onderdeel uit van je website uitstraling.

 • Fitness-beginners-tips.nl – is moeilijk om te onthouden en als merk neer te zetten.
 • Fitnessopportunity.nl – Klinkt goed, is uniek, maar moeilijk te spellen voor veel Nederlanders.
 • Fitnesscentrum.nl – Deze domeinnaam is beschrijvend, niet lang en makkelijk te onthouden.
 • Healthclub.nl – niet met het specifieke zoekwoord, wel een sterke brandnaam.

Ik geef altijd de voorkeur aan een blognaam met daarin een zoekwoord. Zo hebben bezoekers direct een idee wat voor website het is.

Let op! Een domeinnaam als “tips-voor-gezonde-voeding.nl” zou ik nooit kiezen. Deze is niet alleen te lang, ook is de domeinnaam moeilijk te onthouden.

Zijn er geen sterke domeinnamen beschikbaar met een keyword? Kies dan een unieke merknaam zonder keywords.

Bij bedrijven als Fonq.nl en Coolblue.nl is aan de domeinnaam ook niet te zien wat ze verkopen. Toch zijn dit zeer succesvolle websites met veel kopende bezoekers.

Je eigen naam als domeinnaam gebruiken

Is een krachtige domeinnaam voor je blog bedenken moeilijk? In branches met veel concurrentie zijn de meeste sterke domeinnamen met gerelateerde zoekwoorden al in gebruik.

Je eigen naam gebruiken als domeinnaam is ook mogelijk. Gebruik je voor- en/of achternaam bij het creëren van een brand. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je jezelf niet beperkt in de onderwerpen waarover je gaat bloggen.

Kies de juiste website hosting

De volgende stap is het registreren van websiteruimte. Ik heb ervaring met verschillende hosting aanbieders (niet allemaal positief).

Op dit moment zijn al mijn websites ondergebracht bij Siteground. Deze partij wordt officieel aangeraden door WordPress.org, als één van de hosting aanbieders waar de software het beste op werkt.

Waarom Siteground:

 • Hosting is geoptimaliseerd voor WordPress blogs – Altijd een snelle website
 • Gunstig geprijsd
 • Siteground heeft ook servers in Nederland
 • One-click install – in 1 klik WordPress installeren
 • 24/7 helpdesk, altijd bereikbaar via Live chat, telefoon en e-mail
 • Gratis bescherming tegen website hacks

Ga direct naar Siteground om je WordPress hosting te kiezen

Stap 1: Selecteer een hostingpakket
Als je begint met bloggen kies dan voor het StartUp pakket. Met dit pakket heb je webruimte voor één website of blog.

Wil je meerdere blogs beginnen? Kies dan een uitgebreider pakket. Het GrowBig pakket is dan de beste keus. Je kunt hier een onbeperkt aantal blogs op beginnen. Start je in een lager pakket, dan is het ook altijd mogelijk om later te upgraden.

Blog hosting kiezen

Stap 2: kies je domeinnaam
Ieder blog heeft een domeinnaam nodig. Via welk website adres moeten bezoekers je blog bereiken?

Voer de door jouw bedachte naam voor het blog in. Kies daarna de juiste extensie .nl (Nederlandstalig blog) of .com (Engelstalig blog).

Klik vervolgens op “PROCEED”

Een domeinnaam kiezen

Stap 3: Vul je gegevens in
Vul bij deze stap je persoonlijke gegevens in en kies een accountnaam + wachtwoord voor Siteground. Geef ook aan hoe je de hosting wilt betalen. Er zijn twee mogelijkheden, via creditcard of via iDeal.

Bij “Hosting services” staat het door jou gekozen hostingpakket. Geef aan voor hoe lang je de hostingruimte wilt afsluiten. Tijdelijk profiteer je bij Siteground van 50% korting op de gekozen webhosting. Deze is af te sluiten voor een periode 1 maand tot maximaal 3 jaar.

LET OP! Deze tijdelijke aanbiedingsprijs geldt alleen over de eerst afgesloten hosting periode. Selecteer je een periode van 1 maand, bedenk dan dat je alleen over die maand korting ontvangt. Na verlenging betaal je de normale prijs. Alleen bij de trial periode wordt €12,- aan setup kosten in rekening gebracht. 

Wil je proberen of bloggen iets voor je is? Kies dan voor een hosting periode van 12 maanden.

Dit is het meest gunstige pakket om te starten als je het bloggen wilt ontdekken. Kies je voor 36 maanden, dan ben je ervan verzekerd dat je over deze gehele periode korting ontvangt en slechts €3,95 p/m betaalt. Onthoud dat Siteground een 30 dagen Niet goed, geld terug garantie heeft. Dus verander je toch van gedachten, dan ontvang je de webhosting kosten weer terug.

Keuze hosting

De laatste stap is het afronden van je bestelling. Extra services als SG Site Scanner niet afsluiten, hier is ook gratis software voor te downloaden.

Rond de bestelling af door de hosting te betalen. Als dat is gedaan, begint het leuke gedeelte…

We gaan verder met het installeren van je WordPress blog.

Installeer de WordPress software

In dit deel zie je hoe je WordPress installeert. Via Siteground is het in een paar eenvoudige stappen te regelen. Log eerst in op je Siteground account met de door jou gekozen accountnaam en het bijbehorende wachtwoord.

Je ziet nu het volgende scherm:

 

Stap 1. Klik op ‘SET UP SITE’

 

Stap 2: Druk bij Start New Website op ‘SELECT’.

WordPress op Siteground installeren

 

Stap 3: Selecteer de optie WordPress. Voer bij ‘Set up login’ je e-mail adres in en een wachtwoord om bij WordPress in te loggen.

Let op! Bewaar de inloggegevens die je hier invult goed. Je hebt ze iedere keer bij het inloggen bij WordPress nodig.

Klik nu op ‘CONTINUE’

Als je bij het afsluiten van de webhosting niet voor de betaalde extra opties ‘SG Site Scanner’ en ‘Domain Privacy’ hebt gekozen, komen ze hier nogmaals voorbij. Zoals eerder aangegeven zijn deze opties niet noodzakelijk voor het starten van je blog.

Siteground extra's

 

Stap 4: Wil je gebruik maken van de opties, selecteer ze en druk op: ‘PAY NOW’. Wil je zonder deze extra’s verder, druk dan op ‘FINISH’.

Gefeliciteerd, WordPress is nu succesvol geïnstalleerd!

Je blog is nu ook al online te bewonderen. Ga maar eens naar www.jouwblognaam.nl in je browser. Omdat er nog er nog geen content is toegevoegd en het design nog aanpassingen nodig heeft, ziet het er nog niet geweldig uit. Maar dat gaat snel veranderen. Ga in de volgende stap verder met het inloggen bij WordPress en het toevoegen van een bericht.

Blogbericht schrijven

Om je blog te beheren ga je naar het WordPress dashboard. Hier beheer je o.a. alle content, schrijf je artikelen en wordt het design aangepast.

Log in bij WordPress door de volgende url in je internet browser te gebruiken: www.jouwblognaam.nl/wp-admin

Voer hier de eerder gekozen “Admin Username” en het “Admin Password” in.

Login pagina WordPress

Als je bent ingelogd, kom je in het WordPress dashboard terecht. Het ziet er misschien moeilijk uit. Toch zul je er snel vertrouwd mee zijn.

Het ziet er zo uit:

Wordpress dashboard

Om je eerste blog te schrijven ga je naar Berichten >> Nieuw bericht in het Dashboard menu.

Bovenaan de nieuwe pagina zie je een tekstvenster. Hier voer je de titel van het artikel in.

Wordpress artikel

 

Hierna zie je een groter tekstvak, de artikel editor sectie. Typ hier de tekst van het artikel.

Aan de rechter kant van het editor gedeelte staan twee verschillende weergaven “Visueel” en “Tekst”.

Selecteer “Visueel” om tekst in te voeren zoals je dat ook doet met bijvoorbeeld Microsoft Word. Kies je voor “Tekst” optie, dan is het mogelijk om html code in te voeren.

Hieronder zie je een afbeelding van hoe dit artikel er in WordPress editor uitziet.

WordPress tekst editor

 

Ben je klaar met het eerste artikel, dan druk je op Publiceren. Publiceren zorgt ervoor dat het artikel op je blog verschijnt.

WordPress publiceren

 

That’s it! Ga naar de homepage van je blog en bekijk hier het artikel.

Het blog design aanpassen

WordPress is geïnstalleerd en het eerste bericht staat online. Nu krijgt het design een update. Om dit te wijzigen installeer je een WordPress theme.

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Een gratis WordPress Theme
 • Een betaald WordPress Theme

Een Theme regelt de vormgeving en styling van je blog of website. Het design is het eerste wat een bezoeker ziet en waar een blog op wordt beoordeeld.

Optie 1: Gratis WordPress themes

Gratis Themes zijn een prima manier om te starten. Zeker als je low-budget wilt beginnen. Bedenk dat een gratis theme minder mogelijkheden heeft als betaald theme. Heb je €50-€100 te besteden, investeer dan in een betaald theme.

Wil je beginnen met een gratis theme? Kies dan uit één van de vele mogelijkheden. Om te zoeken in het aanbod van WordPress ga je naar:

Weergave > Thema’s > Klik hier op ‘Nieuwe toevoegen’

Gratis WordPress themes

Hier enkele voorbeelden van populaire gratis themes:

1. Fashionistas (gratis)

Gratis blog Theme

Een perfect Theme voor bloggers zonder budget. Het design is clean en biedt voldoende functies om te starten. Het responsive design zorgt ervoor dat het blog ook goed wordt weergegeven op smartphones en tablets.

Wijzigingen maken in het design kan lastig zijn. Maar voor een gratis Theme is dit één van de beste opties die beschikbaar is.

2. Illdy (gratis)

Gratis WordPress theme

Illdy is een fraai Theme gemaakt door Colorlib. Het is te gebruiken voor kleine bedrijven, maar ook geschikt voor blogs. Het gratis WordPress Theme Illdy is populair en zorgt voor een fris en stijlvol design.

Optie 2: Betaalde WordPress themes

Als er budget voor is (€50 – €70), raad ik aan een premium Theme te kopen. Deze zijn met meer zorg ontwikkeld, en vooral veel eenvoudiger aan te passen. Je bespaart veel tijd en hoeft geen kennis te hebben van HTML of CSS. Wat voor het aanpassen van een gratis theme eigenlijk noodzakelijk is. Een betrouwbare aanbieder die professionele themes aanbiedt is Themeforest.com.

Hieronder staan twee van de beste themes die er zijn.

3. Newspaper Theme ($59)

Het Newspaper Theme is een Premium Theme. Het is ook het Theme die ik gebruik voor Blogcreatie en een absolute aanrader!

Waarom?

Het is makkelijk aan te passen, heeft ongekend veel design mogelijkheden en uitgebreide documentatie. Het aanpassen van de menukleur of het wijzigen van het lettertype is in een paar klikken geregeld.

Newspaper is perfect voor beginnende bloggers. Kennis van coderen of programmeren is niet nodig. Naast vaste design templates, is het met de Page Builder mogelijk om pagina’s geheel naar eigen wens te ontwerpen.

Dit Theme heeft een uitstekende klantenservice en brengt regelmatig updates uit. Zo worden steeds opties toegevoegd en ontstaan er geen problemen bij updates van WordPress!

Heb je een vraag over het Newspaper Theme, neem gerust contact met me op.

Avada Theme WordPress

4. Avada Theme ($60)

Een andere aanrader is het Avada Theme van Themeforest. Met meer dan 400.000 downloads, is het één van de meest populaire betaalde Themes. Met ongekend veel opties en alles is met een paar muisklikken aan te passen.

Net als bij het Newspaper Theme is het design professioneel, het support gedeelte uitgebreid en is de website via een Page Builder eenvoudig op te bouwen.

 


Het blog is opgezet. Maar wat nu? Belangrijk is om de instellingen bij WordPress goed te zetten.

Lees het artikel: Wat Doen na het Installeren van WordPress om je daarbij te helpen.

Opmerkingen of vragen?

Je hebt gemerkt dat een blog maken niet moeilijk hoeft te zijn. Nog niet begonnen? Als je nog vragen hebt, laat het vooral weten in een reactie onder dit artikel.

8 REACTIES

 1. Super nuttige info. Alles was voor mij nog zo ingewikkeld voor ik dit artikel vond. Ik heb m’n blog nu via Siteground gemaakt en ben eindelijk klaar om te gaan bloggen. Thanks!

  • Hey Manon! Goed om te horen dat je blog nu online is. Veel succes! Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 2. Hey Jacob,
  Speelde al enige tijd met het idee…. ik ga binnenkort per fiets naar Zuid-Spanje en (hopelijk) ook weer terug. Schrijven, naast fietsen natuurlijk, is fun voor mij. Ga binnenkort jouw instructies uitvoeren en hoop dan met mooie berichten de wereld te gaan verblijden.
  Groet,
  Harrie

  • Hallo Harrie! Wat een heerlijk vooruitzicht. Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, laat het me weten. Groeten, Jacob

  • Hoi Yuri, ik zie dat het inlog probleem met slokkebrok.nl/wp-admin inmiddels is verholpen. Wat ging er verkeerd?

 3. Ik was eerst een beetje sceptisch, maar nu ik je bericht lees moet ik echt zeggen dat je website een plezier is en me veel plezier brengt 🙂 Ga alsjeblieft door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie...
Vul hier je naam in