Het Perfecte Blog Onderwerp Kiezen

0
1376
Een blog onderwerp kiezen

Als je van plan bent om geld te verdienen met bloggen, dan is het aan te raden om een vast blog onderwerp te kiezen.

Door te schrijven over een specifiek onderwerp ben je interessanter voor website bezoekers en niet onbelangrijk adverteerders.

Ik begrijp dat je jezelf misschien beperkt voelt door over één onderwerp te schrijven. Want waar moet je het allemaal over hebben en hoe kan je jou blog vullen?

Maar vertrouw mij als ik zeg dat je over ieder onderwerp meer dan genoeg kunt vertellen.

Onthoud dit…

Geld verdienen met bloggen is verreweg het makkelijkst als je over één onderwerp schrijft.

Bekijk het eens op deze manier:

Je bezoekt een website met een artikel over reistips. Omdat het een goed artikel is, zoek je naar meer interessante informatie hierover op dezelfde site.

Je vindt niets….

Tenminste niets wat met reizen te maken heeft. Wel artikelen over mode, Doe-het-zelf en huisinrichting. Er bestaat een grote kans dat je de website verlaat. Want je wilt meer weten over het onderwerp reizen.

Bedrijven bekijken je blog precies op dezelfde manier. Een blog die schrijft over een specifiek onderwerp is voor deze partijen interessanter, want dat is waar de doelgroep zich bevindt.

Je blog groeit niet alleen sneller door een onderwerp te kiezen, ook is het vele malen makkelijker om geld te verdienen.

Lees ook:

Hoe kies je een blog onderwerp?

Dit artikel maakt onderdeel uit van de handleiding blog maken. Het helpt jou bij het vinden van een geschikt onderwerp om over te bloggen.

Waar praat je het liefst over?

Met een blog vertel je als het ware een verhaal. Je neemt de lezer mee in jouw wereld en probeert ze iets over te brengen of te leren.

Dit is ook de reden waarom ik met de website blogcreatie ben begonnen. Mijn passie is online marketing en bloggen. Hier kan ik makkelijk uren over praten.

Mijn vriendin vraagt me zelfs regelmatig om m’n mond erover te houden…

Het is mijn passie! Niet die van mijn vriendin. Dat is waarom ik er uren over kan discussiëren en ik er telkens weer over begin. Daarom past dit specifieke blog onderwerp bij mij.

Iedereen heeft IETS waar je niet over uitgepraat raakt, een passie!

Of dit nu fashion, katten, yoga, gezond eten of een budget lifestyle is, waar je het meest over praat moet je blog onderwerp worden!

Stel jezelf eens de volgende vragen:

  • Wat zijn je hobby’s?
  • Over welke onderwerpen wil je alles weten?
  • Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
  • Waarover raak je niet uitgepraat?
  • Over welk onderwerp weet je meer dan anderen?

Ga hiermee aan de slag. Bedenk welke onderwerpen jou dagelijks bezighouden en schrijf dit op.

Kies een onderwerp en 2-4 sub-onderwerpen

Je hebt maar één onderwerp nodig om een blog te beginnen. Stel je bent veel bezig met gezondheid, dan is dit iets waar je over wilt bloggen.

Het probleem van het onderwerp gezondheid is dat het uit veel onderdelen bestaat. Het is te breed! Je kunt praten over:

  • Voeding
  • Sporten
  • Ziekte
  • Uiterlijke verzorging
  • Etc. etc.

Bedenk bij het hoofdonderwerp 2-4 sub-onderwerpen, ook wel een niche genoemd. Hierdoor spreek je een specifiekere doelgroep aan.

Ook Google houdt van een niche blog. Het is voor de zoekmachine dan eenvoudiger te bepalen waar een website over gaat. En meerdere artikelen over hetzelfde onderwerp helpen je blog te stijgen in de Google ranking.

De volgende stap is om te beginnen met bloggen. Richt je op 2-4 sub-onderwerpen en ga hierover schrijven.

Focus op de populairste sub-onderwerpen

Als je een tijdje aan het bloggen bent zul je merken wat populair is. Het ene onderwerp trekt meer bezoekers naar je website dan het andere.

Er zullen artikelen zijn die nauwelijks worden bekeken. Hier kun je in sommige gevallen helemaal niets doen. Het artikel is soms zelfs beter geschreven dan goed presterende berichten.

Maar als mensen er geen interesse in hebben, wordt het niet gelezen.

Analyseer welke onderwerpen populair zijn. Dit is waar je over wilt schrijven! Kies één of twee onderwerpen waar je jezelf op gaat richten. That’s it!

Wat doen als je geen expert bent?

Je hoeft geen expert te zijn om een blog te beginnen. Zorg dat je voldoende over een onderwerp weet om hier anderen mee te helpen. Dat is in eerste instantie voldoende!

Want…

Ook een expert weet niet alles!

Je kunt niet alles over een onderwerp weten. Zelfs de experts in ieder vakgebied kunnen je niet op iedere vraag een antwoord geven. Laat je hierdoor niet ontmoedigen om een blog te beginnen.

Alles over een onderwerp willen weten is het belangrijkste. Lees artikelen, bekijk video’s en luister naar podcasts van de experts. Op deze manier wordt automatisch je kennis uitgebreid.

Fouten bij het kiezen van een blog onderwerp

Veel mensen gaan de fout in bij het kiezen van een onderwerp. Waarom? Lees de onderstaande veelgemaakte fouten en zorg dat jij ze niet maakt.

Fout 1: Op zoek gaan naar een passie

Eerder heb ik aangegeven dat passie voor het onderwerp nodig is. Echt, je kunt niet zonder… Anders kan ik met 99% zekerheid zeggen dat je binnen een maand stopt.

Veel personen willen een blog maken, maar weten niet waar ze over moeten schrijven. Daarom zoeken ze snel naar een passie. Helaas… zo werkt dat niet!

Een passie kun je niet snel vinden. Het is iets wat zich moet ontwikkelen!

Voor je gevoel kun je ergens passie voor hebben. Maar het draait allemaal om wat je over een onderwerp weet. Schrikt dit je af? Dat is niet nodig.

Ik wil alleen aangeven dat je écht interesse in het onderwerp moet hebben. Anders gaat het niet werken. Alleen dan is het makkelijk om jezelf te ontwikkelen en over de kennis die je hebt te bloggen.

Fout 2: Alleen een onderwerp kiezen voor het geld

Heb je niet de kennis om over een onderwerp te schrijven, laat dit dan aan anderen over. Kies niet alleen een blog onderwerp omdat er veel in te verdienen valt.

Maak niet die fout!

Blog alleen over onderwerpen waar je vertrouwd mee bent, waar je echt iets over weet. Mensen hebben snel door of je oprecht bent of niet.

Zorg ervoor dat je een band krijgt met je lezers. Alleen op die manier krijg je hun vertrouwen. En vertrouwen is een must, tenminste als je geld wilt verdienen met bloggen.

Weet dat je in vrijwel iedere branche geld kunt verdienen. Kies daarom niet alleen voor het geld, maar bovenal voor je passie!

Fout 3: Concurrerende onderwerpen vermijden

Concurrentie is een teken dat je geld kunt verdienen. Als er geen andere bedrijven of bloggers schrijven over de onderwerpen die je hebt bedacht, schrap deze dan van je lijstje.

Denk je dat concurrentie slecht is? Dan heb je het fout!

Een onderwerp met veel concurrentie maakt duidelijk dat er behoefte aan is. Je moet schrijven over wat andere mensen interesseert. Niet alleen wat jezelf leuk vindt.

Jij kunt een onderwerp interessant vinden. Maar als er niemand anders is met dezelfde interesse, heeft je blog geen kans van slagen.

Je hebt namelijk bezoekers op je blog nodig om iets te verkopen. Kijk eens op de blogs en websites die gaan over je onderwerp. Wat voor producten verkopen ze? Of hoe verdienen ze aan de bezoekers?

Verdienen ze door het verkopen van eBooks, door advertenties, of misschien wel iets anders. Bedenk waar jou blog bezoekers voor willen betalen.

Dat is precies wat jij ook moet aanbieden of doen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat is niet nodig…

Gebruik je concurrenten en doe onderzoek. Bedenk waarin jij je kunt onderscheiden met je blog.

Het enige wat rest, is een geweldig blog maken! Doe dit via mijn artikel: Een blog maken: Complete beginners Handeiding of door je in te schrijven voor de gratis 7-daagse e-mail cursus: Start een Succesvol Blog.

Heb je een vraag over het verzinnen van een blog onderwerp? Laat het me weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie...
Vul hier je naam in