Gratis Stockfoto’s: 13 beste sites voor gratis foto’s in hoge kwaliteit

0
2536

Stockfoto’s vormen een belangrijk onderdeel van het design van een blog of website. De juiste afbeelding zorgt ervoor dat je boodschap beter overkomt. Maar niet iedereen heeft het budget om stockfoto’s te kopen. Gelukkig bieden websites met gratis stockfoto’s dan uitkomst!

Heb je een kleine website en weinig budget? Dan wil je besparen op alle mogelijke kosten, want die kunnen behoorlijk oplopen.

Voor vrijwel alle beginnende website’s is dit herkenbaar. Het is in dat geval zonde om te betalen voor stockfoto’s, toch!? Want dat geld kun je ook ergens anders aan uitgeven.

Gelukkig komen er steeds meer websites bij met stockfoto’s. Als je de juiste websites weet, zijn deze afbeeldingen zelfs gratis.

Lees snel door en ontdek waar je de beste gratis stockfoto’s vindt.

Copyright bij gratis stockfoto’s

Voor je stockfoto’s gebruikt is het belangrijk om te controleren of je de afbeelding vrij mag gebruiken. De meeste hierna genoemde website stellen de foto’s beschikbaar zonder copyright beperkingen.

Je kunt de stockfoto in dat geval gebruiken, zonder hiervoor toestemming te vragen aan de maker.

In sommige gevallen vraagt de maker om een bronvermelding. Voeg deze dan toe aan de foto, zodat je later niet een copyright probleem krijgt.

Pexels

Pexels gratis stockfoto'sEén van de eerste websites die ik bezoek als het gaat om gratis stock fotografie, is Pexels. De website is overzichtelijk en heeft een handige zoekfunctie. Je vindt hier foto’s in alle categorieën, die je rechtenvrij kunt gebruiken.

Een gratis stockfoto downloaden is eenvoudig met de zeer uitgebreide collectie. Om je een indruk te geven, Pexels heeft op dit moment een bibliotheek van meer dan 40.000 gratis foto’s.

Bezoek Pexels

Pixabay

Gratis stockfoto's Pixabay

Pixabay is één van de grootste aanbieders van gratis stockfoto’s. Naast foto’s vind je ook een uitgebreide collectie video’s, illustraties en vector afbeeldingen op deze website.

De website is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Typ in het zoekvenster de naam van je gewenste afbeelding en Pixabay regelt de rest. Afbeeldingen zijn in hoge kwaliteit!

Ook hier geldt dat je alle stockfoto’s zo kunt gebruiken op je website.

Bezoek Pixabay

Stocksnap

Stocksnap afbeeldingen

Free stockfoto’s in hoge kwaliteit en over vrijwel ieder onderwerp. Een actieve community zorgt er bovendien voor dat er dagelijks nieuwe stockfoto’s worden toegevoegd.

De foto’s op Stocksnap zijn zoals je op de website kunt zien “free from copyright restrictions”.

Bezoek Stocksnap

Unsplash

Unsplash stockfoto's

Unsplash biedt een grote collectie aan gratis stockbeelden van hoge kwaliteit. Het is één van de beste plekken om een stockfoto te vinden.

Dagelijks worden op Unsplash circa 10 nieuwe afbeeldingen toegevoegd. Download prachtige afbeeldingen, over vrijwel ieder onderwerp.

De stockfoto’s op deze website zijn vrij te gebruiken, zonder enige beperkingen.

Bezoek Unsplash

Andere websites

Vergeet ook zeker niet om onderstaande websites te bezoeken. Ook hier vind je ongekend veel afbeeldingen. Een geschenk voor iedere designer en website beheerder!

Betaalde stockfoto’s

Heb je met behulp van de bovenstaande websites niet de juiste afbeelding gevonden? Gebruik dan gewoon een betaalde stockfoto.

Bij online bibliotheken als Shutterstock, iStockphoto en Fotolia vind je duizenden stockfoto’s om te gebruiken voor je blog. Hiervoor moet je wel een kleine vergoeding betalen, meestal een paar euro.

Dit kan een prima oplossing zijn. Zeker als het je website nét even die professionelere uitstraling geeft. Ook als je moeite hebt om zelf goede foto’s te maken is het kopen van stockfoto’s het overwegen waard.

Conclusie

Er is groeiend aantal websites met prachtige gratis stockfoto’s. Bloggers, designers en marketeers die hiervan op de hoogte zijn, maken hier veelvuldig gebruik van.

Lelijke afbeeldingen van slechte kwaliteit zijn daardoor verleden tijd.

Ik hoop dat deze verzameling met gratis stockfoto’s jou tijd en geld bespaart. Mis je nog een website, die zeker niet mag ontbreken? Laat het even weten in een reactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier je reactie...
Vul hier je naam in