Musthave Tools voor Bloggers

0
821
Tools voor bloggers

Wist je dat 81% van de bloggers nooit meer dan 100 euro zal verdienen met zijn of haar blog? Ze investeren ontzettend veel tijd, maar hebben geen enkel resultaat.

Deze bloggers gebruiken niet de juiste tools, werken niet efficiënt en stoppen daarom vrijwel altijd al binnen een jaar.

Het creëren, optimaliseren en promoten van artikelen kost veel tijd. Gelukkig zijn er een aantal handige tools, die het leven voor jou als blogger aangenamer maken.

Tools voor bloggers

Hieronder vind je de beste tools voor bloggers. Het grootste deel is gratis, een aantal hebben betaalde opties. Geloof me, je kunt niet zonder…

Ik gebruik veel van deze tools dagelijks. Het maakt het bloggen voor mij een stuk eenvoudiger en bespaart me enorm veel tijd.

Dus profiteer ervan en ga ze ook gebruiken!

Google Alerts

Laten we direct beginnen met één van mijn favoriete tools, Google Alerts. Dit programma zorgt dat je een melding ontvangt wanneer er nieuwe interessante content op internet staat.

Content waar jij van op de hoogte wilt blijven! Want je geeft zelf aan over welke onderwerpen je een melding wilt ontvangen.

Hoe het werkt?

Als je de pagina van Google Alerts bezoekt, zie je een zoekveld. Vul hier een onderwerp in waarover je informatie wilt ontvangen.

Vervolgens voer je jouw e-mail adres in en druk je op “opties weergeven”. In het venster dat opent geef je aan hoe vaak en van wat voor soort websites je info wilt ontvangen. Klik op “melding maken” en je ontvangt vanaf dat moment dagelijks of wekelijks het belangrijkste nieuws.

Op welke woorden wil je worden gevonden met je blog? Dit zijn de woorden die je invult in het zoekveld. Het is mogelijk om een onbeperkt aantal zoekwoorden in te voeren. Ideaal, toch!

Tip! Wil je weten wat er over je eigen blog wordt gezegd op internet, vul dan ook eens je eigen blognaam in. Ook kun je namen van concurrenten of andere interessante websites invoeren.

Op deze manier mis je niets van wat je wilt volgen. Alle nieuws updates krijg je netjes in de mailbox.

Het mooiste van dit alles… Google Alerts is helemaal GRATIS!

Lees ook:

BuzzSumo

Als je een website hebt, wil je over iets schrijven wat mensen interesseert. BuzzSumo helpt jou bij het vinden van de meest gedeelde content op het internet. Het laat jou precies zien welke artikelen en video’s viral zijn gegaan.

Handig om te weten, want jij wilt het liefst ook viral content maken.

Daarnaast toont de website precies welke personen de content hebben gedeeld. De influencers (personen met veel social media volgers) zijn daarbij vooral interessant.

Ook jij kunt deze influencers een e-mail sturen met je nieuwe artikel. Als het goed genoeg is, willen ze het zelf delen met hun volgers.

BuzzSumo is een tool die door veel online marketeers wordt gebruikt. Het werkt simpel en geeft direct weer wat populair is.

Het gebruik is eenvoudig. Je vult een zoekwoord in bij het zoekveld en drukt op “Go”. Daarna zie je direct de meest populaire content.

Lees de artikelen en analyseer waarom ze zoveel worden gedeeld. Je wilt zelf op een zelfde manier schrijven. Want dat is wat je doelgroep wil. Het zorgt dat je artikelen worden gedeeld en je blog snel meer bereik krijgt.

Google Trends

Google Trends toont alle zoektermen die op dit moment trending zijn in Google. Leuk om te weten, maar wat moet je met deze informatie?

Net als bij Google Alerts is er een zoekvenster, waarin je op een onderwerp kunt zoeken. Het resultaat is een aantal zoektermen, die specifiek over jou onderwerp gaan en trending zijn.

Ik gebruik de resultaten om ideeën op te doen voor nieuwe artikelen. Dit is waar de doelgroep op zoekt, dus daar wil je over schrijven. Het is voor Google bovendien een teken dat je website up-to-date is. Want je schrijft tenslotte over de nieuwste en meest trending zoekwoorden.

Het verschil met Google Alerts is dat Google Trends zich alleen richt op de zoekopdrachten in Google of Youtube, niet op al gepubliceerde content.

Canva

Niet iedereen heeft de beschikking over een duur programma (zoals Photoshop) om foto’s te bewerken en grafische afbeeldingen te maken. Gelukkig bestaat er in dat geval de website Canva.

Met Canva maak je al het beeldmateriaal wat nodig is voor je website.

Er zijn templates voor het maken van:

  • Social Media berichten
  • Website banners
  • Infographics
  • Visitekaartjes
  • Advertenties
  • En meer…

Maak een account aan bij Canva en ontdek de mogelijkheden. Het is een gratis tool, die zeer makkelijk is in gebruik. En ervaring met grafisch design is niet nodig. Alles spreekt voor zich.

Hootsuite

Berichten op social media plaatsen kost veel tijd. Wat nou als dit veel efficiënter kan. Hootsuite helpt jou bij het beheren en analyseren van verschillende social media platformen.

Ook het inplannen van berichten is mogelijk met Hootsuite. Jij geeft eenvoudig aan welke berichten wanneer gepubliceerd worden. Alle social media kanalen op één plaats beheren bespaart je veel tijd.

Je kunt Hootsuite gratis gebruiken, hiervoor moet je wel even zoeken. Op de homepage staan alleen de betaalde versies van de tool weergegeven.

Ga daarom in het menu naar “Plans” en kies voor de meest linker optie “Free”.

Hootsuite

Google Analytics

Als je het hebt over de beste tools voor blogger, dan mag Google Analytics niet ontbreken. Dit is een echte musthave als je gaat bloggen. Google Analytics houdt bij hoeveel mensen je website bezoeken, maar dat is niet het enige.

Je kunt in de statistieken onder andere zien wat de leeftijd is van bezoekers, waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoeveel tijd ze op je website spenderen.

Gebruik je Google Analytics nog niet? Ga er dan direct mee aan de slag.

Want de informatie die je uit dit programma haalt, helpt jou gegarandeerd om je blog naar een hoger niveau te tillen.

Oké, dat is de lijst met de beste tools voor bloggers. Heb je iets aan dit artikel gehad, of missen er tools die niet mogen ontbreken? Laat het me weten in een reactie.